Vad säger forskningen?

16.07.2021

När det gäller Feng Shui börjar forskningen allt mer komma ikapp den flera tusenåriga läran. Snart så!

Att läsa på och ta del av Feng Shuis historia och nutid ger dig förståelse för hur allt hänger ihop. Vi mår helt enkelt bättre i vissa miljöer jämfört med andra. Hus med alltför öppen planlösning kräver möblering med trygghet!

Tänk bara på hur du mår sittandes på en liten, fyrkantig pall mitt i ett stort, tomt rum med endast fönster och ett mörkt blankt golv. Nä, vi brukar/väljer inte att ha det så eller göra så. Det här var bara ett exempel som gör det enklare att visualisera och kunna känna känslan.

  • Att sitta mitt i rummet utan något stöd åt något håll skapar känslan av otrygghet.
  • Det tomma rummet ger energierna (Chi) alltför mycket snabb fart och fritt flöde vilket påverkar dig negativt i form av stress och oförmåga.
  • Det mörka, blanka golvet (som tillhör vattenelementet) ger dig känslan av att du sänks neråt, drunknar och/eller tappar fotfästet. Inte behagligt.
  • Med endast fönster i ett rum blir känslan BÅDE otrygg och alltför stressig.

Här tog vi in vattenelementets karaktär och känsla.

Genom att addera övriga element lugnar vi vattenelementet. Tänk er en stor grön växt (träelementet) i en brun korg (jordelementet), en stor ljusgrå (metallelementet) och rektangulär (jordelementet) matta, en stor beige (jordelementet) fåtölj med hög rygg och armstöd samt ett runt (metallelementet) bord med ett tänt ljus eller ljuslykta (eldelementet).

Hur förvandlas sen känslan om vi dessutom hänger upp gardinlängder?

~ Hur vi mår och känner oss KAN vi påverka, bara vi vet HUR vi ska göra ~