Rätt eller fel?

20.05.2022

Hur många gånger har du gjort en sak och sen upptäckt att -Varför har jag gjort såhär? Ibland behöver vi spegelvända eller baklängestänka för att se det ur ett annat perspektiv. Det behövs ibland tid för att hitta rätt (eller fel). 

Det tog många år för mig att inse hur blommor mår bäst och tilläggas bör att jag har inte vet än.
Men bara det här att binda en bukett och låta stjälkarna ”spiraliseras” så de ligger skönt och inte hullerombuller. 

Eller det här med varför har jag haft alla saker löst i en låda eller väska? Det jag insett nu är att jag får bättre överblick om det lösa ligger i någonting.

Med det här sagt så vill jag inte säga att det här är mer rätt än fel och faller ej heller under Feng Shui. Däremot kan känslan av en stunds välbehag av att kommit på det här själv/uppmärksammat på youtube ge en härlig tillfredsställelse.  

Som sagt vi vill många gånger tänka att Feng Shui är det här ordningssamma. Feng Shui handlar om energier och ja, möjligtvis att energierna ligger korrekt i detta läge, men de ändrar ju sig hela tiden. Och ja, här handlar det mer om dig som person hur du vill ha det och vad du mår bra av.

De gamla mästarna, för flera tusen år sen, la nog inte huvudfokus på att det är det här vi behöver för att det ska kallas Feng Shui. Nej, de såg det ur ett större perspektiv. Och från början var det att leta efter bästa gravplatsen till den störste mästaren. 

Vi behöver såklart tänka annorlunda i dag. Därmed inte sagt att energierna inte kan hjälpa oss idag så vi kan må bra. Det är här vi behöver göra på rätt sätt.