När du hör någon säga Feng Shui tänker du...

16.04.2021

När du hör någon säga Feng Shui så tänker du.....?

  • Vad är det?
  • Hört om det, men vet inte så mycket mer.
  • Rensa i röran.
  • Något flumflum.
  • Att man inte ska sova under ett fönster.
  • Att färger tillhör olika ...va heter det... element.
  • Hur vi ska möblera så det ser bra ut och känns bra.

Ja, vi har alla olika tankar och kunskap om vad Feng Shui handlar om.

Jag tänker börja från början med några praktiska användningsområden.
 
Rensa i röran 

Fas 1 handlar om att "rensa i röran", men om vi antar att ni redan gjort det och känner er redo för nästa etapp så går vi in i nästa fas som handlar om hur vi mår i olika situationer vi befinner oss i.

Energi - Chi

Vad är det som får oss att känna ett lugn i skogen och mer hyper i storstadspulsen?

Hur påverkas vi av olika färger och former?

Att lyfta det här med hur olika energier (Chi) påverkar oss är viktigt för vårt tänk och mående.

Semester och avkoppling kan te sig olika om du befinner dig i en stuga i skogen eller på den soliga semesteröns pulsliv. Här ser vi yin (lugnt) och yang (hetsigt) ganska tydligt.

Så, vad vill vi ha ut av semestern? Kanske vi ska börja yang och avsluta yin, beroende på hur jobbsituationen sett/ser ut 🤔

Feng Shuis verktygslåda

Nu först kommer vi in på de olika "konkreta" verktygen från Feng Shuis verktygslåda som vi kan använda oss av i t.ex. inredningen.

Att börja i hallen när vi ska starta upp vår Feng Shui-resa beror på att det är det första vi möts av när vi kommer hem och det sista vi ser när vi lämnar vårt hem.

  • Är det något särskilt som är extra viktigt?
    Ja, det är alltid trevligt att komma hem till något/någon som välkomnar en. Förslagsvis en lampa (på timer), bild eller tavla du tycker om och en bukett av säsongens växtlighet.

Andas in den här känslan och ta med dig när du ska iväg och möts upp av den när du kliver innanför dörren. Det är värt att tänka igenom vad just Du tycker om. 
Utöver den här känslan så kan kulören på väggar, tak och golv spela stor roll. Vill du mötas av den vita kulören som är mycket yang så är vikten av balans väldigt viktig. Eftersom vit tillhör metallelementet behöver vi övriga fyra element för att skapa lugnet 💦🌿🔥🟫