Välmående och sömn?

26.03.2021

Styrkan i Feng Shui ligger i hur balansen skapas utifrån vad vi omger oss med och var vi befinner oss. Med det här i åtanke blir det lättare att fokusera på det väsentliga. Mår miljön och det du omger dig med bra - så mår du bra 🌿

Självklart behöver vi sova för att orka med allt som händer under vår dag och för att underlätta är det viktigt att känna ett inre lugn innan sänggåendet. Stärk din andning med några långa och djupa andetag, vilka bidrar till lugnet och avkopplingen du behöver.

Vad är det som gör att vi sover bra eller dåligt? Det är såklart olika från person till person, men jag har plockat fram några fokuspunkter som nödvändiga för välmåendet. Det finns ytterligare områden att ta hänsyn till för välmåendet och inredningen i våra sovrum, jag har bara precis lyft på locket av Feng Shui och alla verktygen som finns att tillgå så vi börjar här: 

Trygghet - jordelementet

I sovrummet behöver vi trygghet som vi kan skapa genom jordelementet i form av den beige eller bruna kulören.

Fokusering - metallelementet
När det kommer till lakan (oftast vita tillhörande metallelementet) och sängkläder överlag så bör du omge dig med textilier som du mår bra av. Vill du ha manglade, stärkta lakan som är riktigt krispiga eller vill du ha de där riktigt mjuka och följsamma. Det är bara du som vet - använd dig av din egen känsla och välj därefter. 

Lugn - vattenelementet
För att minska ljusinsläpp (inte störa ögonen och även dygnsrytmen) använd dig av mörka färger (vattenelementet) på väggarna och mörkläggningsgardiner.

Kraft och återhämtning - träelementet
Växter i sovrummet tvistas det fram och tillbaka om. Jag anser att växter i sovrummet tillför det vi behöver och att de bör ha mjuka former eftersom vi är sköra när vi sover. Att de även hjälper till med att rena luften och reducera stress gör inte växternas närvaro mindre angelägen. Utifrån växterna får vi in träelementets starka och utvecklande kraft som gör gott med oss när vi sover. Tänk dock på att för många växter kan ta energin ifrån dig. Tänk tvåsamhet

(Stark energi - eldelementet)
För att få in det sista elementet, eld, räcker det med att tillföra en mässingsdetalj på ev. en knopp på nattduksbordslådan, ram eller litet fat till dina smycken. För när det kommer till hur mycket vi vill åstadkomma, dvs. hur mycket energi vi vill ha när vi ska gå och lägga oss, bör vi endast lägga ett litet block och penna på nattduksbordet. Framförallt ska vi undvika alla elektriska prylar såsom mobiltelefon, dator, tv etc. - vår nattsömn behöver inte dem!

Summasummarum gör sovrummet behagligt och rofyllt!