De tre viktigaste rummen

20.08.2021

Visste du att de tre viktigaste rummen (enligt Feng Shui och vårt sunda förnuft) är hallen, sovrummet och köket i omnämnd ordning,

  1. Hallen - för att välkomna
  2. Sovrummet - för att ta hand om dig
  3. Köket - för ditt välmående

Det är viktigt att ge de här områdena i ditt hem uppmärksamhet - det genererar positivitet tillbaka till dig.

Hallen - vilket första intryck vill jag ge mig själv och mina gäster? Jag själv tycker det känns gott att komma hem när jag möts av ordning och en lampa som är tänd. Med det vill jag ha sagt att så är det inte alltid. Alltifrån att alltför många skor inte står där de ska vara till att hallbordet är belamrat med saker som "liggerdärsålänge"

Sovrummet - har jag ett lugn i sovrummet? Ja, mörkläggningsgardinen bidrar till ett lugn och sängen står i kraftproduktion vilket skapar uppsikt = trygghet. Dessvärre finns det ett snedtak som sängen står under och genom att iallafall sett till att vi inte ligger på currylinjer eller currykryss (jordens energilinjer) kan jag förbise snedtaket och göra det bästa av situationen med hjälp av samtliga övriga riktlinjer och redskap.

Köket - vilka saker behöver jag egentligen i mitt kök? Ja, hur många överflödiga prylar har vi inte som är "braattha"? Hos oss brukar skåpen förvandlas till utrymme för "härärettbraställe" när ytterligare en sak köpts eller fåtts. Burkskåpet (plastburkar till matlådor) är ett av skåpen som från början var bra men som nu är överfullt och skåpet under vasken ett annat. Dags att ta tag i, känner jag. 

Varma hälsningar
Charlotte