Att se och känna känsla

14.05.2021

Att både se och känna en känsla kan tyckas orimligt ända tills du verkligen gör det 🌿

Igår var en sån dag när nuet gav mig denna känsla som inte stoppade mig utan gav mig vägledning.

Genom att uppmärksamma olika placeringar i huset och därefter känna känslan av insikt, det är magiskt.

Jag gjorde en BaGua-analys på vårt hus och förstärkte resp. minimerade de olika områdenas olika livsaspekter. Ibland när något nytt införskaffas kan elementens karaktär förändras med ett visst överslag. Att tänka på inköpen kan underlätta vardagen, annars får vi helt enkelt hitta tiden till att göra förändring som kan behövas 😉 Det var det här jag fixade med igår och insikten av förändringen gav mig oerhörd energi.

Bilden är från vårt köksfönster som fick tennljusstakar (metallelementet) och grå ytterkruka (metallelementet) istället för mässingsljusstakar (eldelementet) och svart ytterkruka (vattenelementet). Den vita fönsterkarmen och ramen runt fönstret tillhör även de metallelementet.

Övriga element, i det här fallet, hittar vi i fönsterrutan (vatten), växten "Gardenia" och gardinmönstret samt grönskan utanför (trä), stearinljusen när de är tända (eld) och det gamla köksbordet som är i mörkt brunt trä (jord). Det ligger även tre svarta (vatten), släta stenar (jord) bredvid krukan som väger upp balansen ljust och mörkt.

Metallelementet ger i lagom dos koncentration, beslutsamhet och mental klarhet som vi ibland behöver. Överslag kan däremot göra dig svår att kompromissa med vilket därmed ger dig svårighet med vägval i livet. Underrepresentation visar på dess motsats som ger dig svaghet och gör dig mer obeslutsam.

Nästan alla rum fick Chihöjare i någon form; såsom byte av tavelram, arrangemang på matbord, lampflytt och avdammning. En liten och i det här fallet även en mycket positiv och gratis förändring.
 
Mår vi bra i våra hem både det syns och känns! ☀️