Att lyssna

16.09.2022

Hur lyssnar vi bäst? 
 

Det är många saker vi inte känner till. Feng Shui består t.ex. av många olika delar. Det är det inte många som vet. Och även att det ryms mycket inom begreppet. Det är mycket vi behöver komma ihåg.

- Men, vad kan jag berätta som ni inte redan vet?

- Eller vad vet ni som inte jag redan vet?

- Slutligen vad behöver vi för att hjälpas åt?

Ja, frågor som vi bör ta på allvar - oavsett sammanhang.

Vad är det som säger att lyssna när någon berättar är enkelt? Irl, på en podd eller youtube? Är det enklare att lyssna än läsa? När är det enklare att lyssna?

Av egen erfarenhet tycker jag det är svårt att lyssna. Jag vet inte hur ni lyckas men jag antingen zoomar ut eller tappar fokus på annat vis. Beror det på intresse? När det gäller ljudböcker då? Jag har ju själv valt ljudboken. Hade det varit enklare om jag läst boken innan? Ger förkunskaper ett försprång och mer intresse eller blir det istället tråkigt?

Jag anser att vi ibland har svårt för att lyssna (inkluderar mig själv). Till viss del beror det på intresse, men även minnet. Allt ska ju rymmas i vår hårddisk (hjärnan). 

Nästa sinne att ta till är det visuella. Kanske kan vi då hänga upp minnet så vi minns och fånga tillbaka uppmärksamheten. 

Är det så att allt egentligen handlar om viljan? Vill jag så kan jag ELLER kan jag så vill jag. 

Vilka metoder behöver vi använda för att orka må bra och förstå i slutändan? Har du hittat Ditt sätt?

Vi kan olika mycket om olika saker - Lyssna in!